Slåsskampen på Røros natt til søndag kunne tatt liv. Mellom 20 og 40 personer var involvert og det var det totale kaos, forteller en av vekterne som opplevde hendelsen, til Arbeidets Rett.

– Det begynte inne på et av serveringsstedene i sentrum, med en slibrig bemerkning om ei dame, skriver avisa. Bataljen endte som et møljeslagsmål ute på gata, og nærmeste politipatrulje var over to timer unna.

Flere av vekterne som skulle håndtere situasjonen ble slått og fikk springskaller.

– Vi er lei oss

Avsnittsleder ved politiet i Røros og Holtålen, Øyvind Unsgård, sier politiet absolutt skulle ha vært tilstede, men at den nye vaktordningen som ble innført i 2009, ofte medfører store avstander.

– Vi opplever ofte at vi kommer til oppdrag veldig raskt, men enkelte ganger er ikke patruljen i Røros tilgjengelig. Da kan vi være ute av distriktet og i tilfellet her kom ikke patruljen i det hele tatt og vi er lei for at vi ikke kom, sier han og mener at situasjonen rundt gjenåpninga av landet ikke kom overraskende på det lokale politiet.

Han mener det ikke var noe som skulle tilsi at noe slikt som episoden natt til søndag skulle kunne skje i Røros, som Unsgård mener stort sett er en fredelig liten by.

– Et og annet slagsmål kan det være, men av det formatet som vi har fått beskrevet av vaktene som var på utestedet, har vi ikke hatt på lang lang tid, sier han.

Mye rus

Unsgård mener det kan være en utfordring med store folkeansamlinger i gatene etter at utestedene stenger, og at er ikke alltid så lett å komme seg hjem for mange av ungdommene.

– Vi har fått en del videomateriale av episoden tilsendt, og vi ser at det er ganske mange berusede ungdommer i gata. Jeg har tidligere uttalt at jeg ønsker at enkelte drakk litt mindre. Og de som eventuelt ikke klarer å håndtere sin egen rus, bør ikke gå ut blant folk dersom de vet at de blir sinte og agresive, sier han og ber om at ungdommer som har en dårlig oppførsel når de ruser seg - enten det er på alkohol eller andre ting, burde skjerpe seg.

Ingen navn ennå

Politiet har ennå ikke tatt stilling til hva de skal gjøre med tanke på å etterforske helgas hendelser.

– Vi har ingen navn på lista vår foreløpig. Vi har tilegnet oss litt informasjon, men det er ingen som har kommet til politiet og anmeldt noe. Men vi oppfattet av vaktene at det var rimelig ampert og at vaktene på det aktuelle utestedet opplevde at aggresjonen ble vendt mot dem, som skulle hindre at det ble mer bråk i gata og at folk ble skadet. Så det er en veldig uheldig situasjon.

Hør intervju med avsnittsleder ved politiet i Røros og Holtålen, Øyvind Unsgård her: