En innbygger i Røros har testet positivt på covid-19 i dag, på ordinær pcr-test. I tillegg har en i samme husstand testet positivt på hurtigtest, og tatt en pcr-test som vi nå venter svar på før vi kan bekrefte at personen er smittet. Smittesporing jobber nå med å kartlegge og kontakte nærkontakter.

Den ene har ukjent smittevei. Det vil si at vi ikke vet hvor vedkommende er smittet. Vi kan ikke utelukke at smitten er i befolkningen i Røros kommune.

Vi reduserer åpningstiden i Glåmos barnehage med en time på fredag, og stenger klokken 15.30. Dette skyldes at vi har flere ansatte og vikarer i karantene nå. Foreldre i barnehagen er informert om dette.

Test deg og vær ekstra nøye med smittevernet

Selv med små symptomer, og mistanke om allergi eller vanlig forkjølelse ber vi nå om at du tar en test for å være sikker. Rask testing er det viktigste tiltaket vi har for å stoppe viruset og hindre et stort utbrudd.

Husk å ta gode smittevernvalg; hold avstand og bruk munnbind, vask hendene, ha få nærkontakter og bli hjemme når du er syk. Og – følg de forsterkede lokale tiltakene som er forlenget fram til søndag 23. mai.

Smittesituasjonen på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter

Alle tester av beboerne på sykehjemmet var negative. Blant de ansatte er det en test vi ikke har fått svar på enda, men de øvrige har testet negativt.

Beboere og ansatte på berørte avdelinger skal testes på nytt fredag, og vi holder fortsatt stengt for besøkende.

Testresultater denne uken

Alle 41 tester fra mandag 17. mai var negative.

– Vi venter fortsatt på flere av prøvesvarene fra 18. og 19. mai. Vi testet 140 på tirsdag, 100 på onsdag og i dag har vi testet 80 personer, skriver kommunen i en pressemelding torsdag ettermiddag.