Tildelingene er fordelt til friluftsaktiviteter over hele Norge.

Pengene fra støtteordningen «Statskogmillionen» går til organisasjoner som har søkt om støtte til konkrete planer for økt friluftsliv, bedre folkehelse og mer bruk av norsk natur. Organisasjoner kan søke om støtte fra Statskogmillionen to ganger i året, og søknader som støttes får et bidrag på fem tusen eller ti tusen kroner.

Over 100 friluftslivaktiviteter får nå støtte fra Statskog i første tildelingsrunde.

Her er de trønderske prosjektene:

Bidrag til utsiktspunkt

Hindrum skilag vil sette opp en lafta gapahuk på toppen av fjellet Munken med fantastisk utsikt over Trondheimsfjorden. 518 meter over havet er toppunktet for Munkstigen klatresti, en via ferrata-sti, med over 2 500 besøkende. Hindrum skilag ønsker å sette opp en gapahuk som kan gi ly for vinden og gjøre turmålet enda mer attraktivt. Statskog bidrar med ti tusen kroner til arbeidet.

Fylke: Trøndelag Kommune: Indre Fosen Tildeling fra Statskogmillionen: kr 10 000

Turstimerking på Lund

Lund idrettslag får støtte fra Statskog til bedre merking av turstiene i nærområdet.

Selve jobben blir gjort på dugnad, men idrettslaget trenger penger til kjøp av skilt og påler. Målet er å få på plass både oversiktskart, skilt med stedsnavn og skilt som viser avstander i turområdene som gir stadig flere friluftsopplevelser til folk.

Fylke: Trøndelag Kommune: Nærøy Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Støtte til kajakker

Barnas turlag i Steinkjer og Beitstad får hjelp fra Statskog til innkjøp av kajakker og utstyr som kan lånes ut gratis.

Barnas Turlag sine turer er gratis og åpen for alle. Turene er tilrettelagt slik at flere kan få smaken på det gode liv i friluft og få inspirasjon til å bruke naturen på en positiv måte. Foreningen mener at naturopplevelser er noe av det viktigste vi kan gi barna våre, og får et bidrag fra Statskog på fem tusen kroner til innkjøpene som trengs.

Fylke: Trøndelag Kommune: Steinkjer Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Gapahuk på skistadion

Orkanger idrettsforening får hjelp fra Statskog til å bygge gapahuk.

Gapahuken vil verne for vær og vind og være et utmerket samlingssted for grilling og sosialt samvær. Idrettsforeningen tror det kan bidra til enda flere friluftsopplevelser og får et bidrag til byggingen på 10 000 kroner fra Statskog.

Fylke: Trøndelag Kommune: Orkdal Tildeling fra Statskogmillionen: kr 10 000

Inviterer til setertur

Roknesvollen 4H vil invitere beboerne ved Leira mottak i Levanger til en hyggelig dag på setervollen, og får støtte til gjennomføring fra Statskog.

Det er aktivitet på setra gjennom sommeren. Og som i fjor, ønsker foreningen å ta med seg beboerne på mottaket i Levanger på noe som få av dem egentlig har gjort før, nemlig å ”gå på tur”. Det blir en busstur og drøyt to kilometers gange, men vel framme blir det mat og hyggelig lag.

Fylke: Trøndelag Kommune: Levanger Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Støtte til fiskekurs

Røros jeger- og fiskerforening får fem tusen kroner fra Statskog til innkjøp av fluefiskestenger til kursformål.

Foreningen har flere gode instruktører, men vil gjerne kunne kjøpe inn utstyr som kan lånes ut både i forbindelse med kursene og når ungdommene skal prøve seg på egen hånd etterpå. Målet er at enda flere skal få øynene opp for den kjempefine hobbyen som fluefiske kan være.

Fylke: Trøndelag Kommune: Røros Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Gapahuk ved Limingen

Statskog gir et bidrag til Røyrvik jakt- og fiskerlags plan om gapahuk ved Limingen.

Plassen nyttes allerede som fiskeplass både sommer og vinter, men flere har ønsket seg en gapahuk på stedet. Røyrvik jakt- og fiskerlag håper at andre frivillige foreninger også vil bidra med både dugnadskapasitet og nødvendig medfinansiering for å gjennomføre prosjektet. Med på veien kommer i hvert fall et bidrag fra Statskog på fem tusen kroner.

Fylke: Trøndelag Kommune: Røyrvik Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Støtter skileik

Statskog gir fem tusen kroner til Singsås idrettslags etablering av skileik.

Idrettslaget ønsker å utvide tilbudet i trimløypa og lysløypa med etablering av et område for skileik. Barn som lærer skiferdigheter gjennom lek, blir glade i fysisk aktivitet senere også, heter det i søknaden som gir fem tusen kroner fra støtteordningen Statskogmillionen.

Fylke: Trøndelag Kommune: Midtre Gauldal Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Omlegging av løype

Skiforeninga Selbuskogen vil legge om skiløypa der den krysser en bekk, og får hjelp fra Statskog til å dekke kostnadene.

Prosjektet innebærer omlegging av rundt to kilometer løype, inkludert graving, nedlegging av rør og klopplegging. Omleggingen krever også en del ny merking av løypa.

Fylke: Trøndelag Kommune: Selbu Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Bidrag til bålplasser

Trondhjems turistforening får hjelp fra Statskog til å bygge bålplasser ved gården Rønningen i Bymarka.

Dette er ledd i et større arbeid som turistforeningen planlegger, blant annet med flere gapahuker ved gården. Målet er å gjøre stedet enda mer attraktivt og dermed lokke enda flere ut på tur. Turen inn er ikke altfor lang, og siden det er skogsbilvei helt inn er det et fint turmål både for de med barnevogn og rullestol.

Fylke: Trøndelag Kommune: Trondheim Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5 000

Tilskudd til gapahuk

Trones idrettslag får ti tusen kroner fra Statskog til gapahuk ved Sønningsvatnet.

I vinter rausa den gamle gapahuken i hop, så idrettslaget har lyst til å få satt opp en ny. Stedet ligger fint til ved Sønningsvatnet, rundt fem kilometer fra Namsskogan familiepark. Den gamle gapahuken har vært et populært turmål, særlig for skigåere vinterstid og fiskere sommerstid.

Fylke: Trøndelag Kommune: Namsskogan Tildeling fra Statskogmillionen: kr 10 000