Hundekjøring:

Lars Monsen har ambisjonene klare. Han skal vinne Femundløpet 2019.

- Femundløpet er årets viktigste mål for meg. Hvorfor ikke vinne sammenlagt-premien for 2018 og 2019 ? Er det noen som helst grunn til ikke å vinne? En aldri så liten grunn bærer navnet Robert Sørlie, sier Lars Monsen og utroper nå Robert Sørlie som den største favoritten foran jubileumsåret. - Femundløpet er årets viktigste mål for meg, sier Lars Monsen. - Ny pallplass og hvorfor ikke vinne sammenlagt-premien for 2018 og 2019, en ATV fra Polaris? Er det noen som helst grunn til ikke å vinne? En aldri så liten grunn bærer navnet Robert Sørlie, sier Lars Monsen.

Robert Sørlie kjører nå for utrolige 30. gang og har vunnet like mange ganger som Lars Monsen har kjørt, og er sannsynligvis tilstrekkelig motivert for å vinne på nytt i selveste jubileumsåret (30 år!) for både arrangør og han selv.

Ungdommene utfordrer

Unge, fremadstormende og drivende dyktige Niklas Rogne, som tok sølvplassen i fjor er også en pallkandidat. Når man er så ung som Niklas har man den nødvendige sulten. - Den er enkel å ta fram, og er et viktig våpen, sier Lars Monsen. Amund Kokkvoll er like ung, kjørte veldig bra siste halvdel av løpet i fjor og tok 4. plassen. Mye kan skje i et hundeløp, så derfor er også Amund med i kampen om Polaris ATV´en, sier Lars Monsen.

Robert er favoritt

- Jeg blir svært overrasket om ikke en av oss fire vinner den, og Robert er selvskreven og skyhøy favoritt. Det kommer til å være så mange gode spann med i 2019 så pallen kan se helt annerledes ut. For meg er det en fordel at jeg ikke skal kjøre Iditarod i 2019. Årets viktigste mål for meg er rett og slett Femundløpet, og da tilpasser jeg meg deretter. Akkurat det kjennes veldig bra ut. Jeg prøver dessuten alltid å være med i kampen om Best Dog Care-prisen! Som offentlig person får jeg og teamet mitt spesiell oppmerksomhet fra mange hold, så det skal i hvert fall ikke stå på det at vi blir oversett.

Hilser til alle frivillige

- Jeg storkoser meg på sleden i flott, norsk natur, sammen med hundene, som er vår familie. Villmarksopplevelser og konkurranse samtidig, det er rett og slett moro. Femundløpet har så mange gode opplevelser å by på. Det er spennende med ny trasé til Trysil, men jeg legger ikke skjul på at jeg synes det er synd at Folldalsrunden er tatt ut for vinterens løp. Jeg kommer til å savne den, sier Lars.

Takk til dere i organisasjonen som året rundt holder ut all den frivillige eller nesten-gratis jobbingen for at vi hundekjørere skal kose oss i noen få døgn, og ekstra stor takk til dere som faktisk bruker av egne penger for å holde liv i Femundløpet, sier Lars Monsen.