- Smittesituasjonen er uoversiktlig og selv med regjeringens siste planer om gjenåpning mener vi det er riktige å ta beslutningen om at vi bytter datoer allerede nå. Vi fortsetter med å ta vårt samfunnsansvar alvorlig, og skal bidra til at smitten ikke sprer seg, sier Hans Oddvar Stuenes, leder av Røros Pride i en pressemelding.

Arrangementet skulle etter planen arrangeres i perioden fra 26. til 30. mai, med parade lørdag 29. mai.

Optimistisk til høsten

- Vi har hele veien hatt et sterkt ønske om å beholde «vår» uke i mai, da denne uka passer godt inn blant andre prider i vårt område og det tette arrangementsprogrammet på Røros. Samtidig er vår hovedoppgave å skape en pride for lokalbefolkningen, hvor vi ønsker å samle folk til åpningen, paneldebatt, standup, konsert og parade. Etter samtaler med kommuneledelsen har vi blitt enige om at sjansen for å kunne samle folk på en forsvarlig måte er større senere på året, forteller Stuenes. Han forklarer videre at organisasjonen fortsetter sitt arbeide mot høstens begivenheter, og at de nå håper både vaksinasjon og gjenåpning går etter planen.

Røros Pride blir flyttet til 22. til 26. september i 2021.

- Neste år håper vi på å kunne arrangere i mai, men enn så lenge satser vi på at vi sammen kan feire mangfoldet i september, smiler Stuenes.

Fortsatt behov for frivillige

Stuenes benytter muligheten til å fortelle at det er plass til flere både i komiteen som planlegger og under selve arrangementet.

- Vi har blitt en fin gjeng som står bak Røros Pride, men for en organisasjon som oss er det alltid plass til flere. Om du kjenner på lysten til å bli med er det bare å ta kontakt med en av oss, avslutter Stuenes.