Johanna Lien jobber til daglig på rådhuset i Selbu som arealplanlegger.

- Det er flere som jobber på rådhuset til daglig som er tilsluttet brannvesenet i Selbu. Har sett de noen ganger når de løper gjennom korridorene på rådhuset, i tillegg så snakkes det en del om brannvesenet på rådhuset og det har alltid hørtes interessant ut, sier Johanna Lien og legger til. Jobben som arealplanlegger foregår stort sett bak en kontorpult, så det er veldig gøy å ha en praktisk jobb i tillegg.

Allsidig jobb

Det er mye som skal på plass for den nyetablert brannkonstabelen.

- Jeg har ikke rukket og satt meg inn i alt enda, man har fått begynt å være med de forskjellige lagene på øvelser, men det har ikke blitt noen store utrykninger enda, forteller Lien.

- Hva vil du si det innebærer å være brannkonstabel i Selbu?

- Det er en allsidig jobb har jeg inntrykk av. Man er jo med ut på alt i fra automatiske brannalarmer, til at det kan være folk som har trykt på brannalarmen ved et uhell. I tillegg så er man ut på helseoppdrag og trafikkulykker, så det er litt alt mulig, konstaterer Lien.

Tatt godt imot

Har blitt tatt godt imot her. Kjenner jo en del i fra før gjennom jobben på rådhuset og resten som jeg har blitt kjent med har vært veldig imøtekommende. God stemning og så er de veldig flik til å lære bort, forteller Lien.

Samtidig som Johanna jobber på rådhuset og som brannkonstabel, så er det en del kurs som skal tas i forbindelse med brannkonstabelyrket. Snart skal hun blant annet i gang med grunnkurs for å bli godkjent røykdykker.

Hør intervjuet med brannkonstabel Johanna Lien her: