- Det var ikke en enkel avgjørelse, jeg har tenkt på det i mange dager. Men jeg tenker at det er riktig å prøve saken, forteller Vonen til Bladet.

Det er ikke mange dager siden Vonen gikk ut med at det ble vurdert anmeldelser av personer som ikke overholdt karantenereglene med tanke på koronasmitte. Tirsdag ettermiddag gikk han altså til anmeldelse av en mann.

- Han hadde gjort det bevisst. Det virker som han har gått mot regelverket fordi han har ment at det er feil. Jeg tenker at jeg har et ansvar, og da kan ikke dette gå upåaktet hen. Det kan ikke være greit, sier Vonen.

Innlegg på Facebook

Mannen som er anmeldt krysset grensen til Sverige da han så at den var åpen, og tok deretter en handletur. Få dager senere hadde han vært på City Syd i Trondheim. Altså hadde han ikke gått i karantene. Dette var noe vedkommende også la ut på Facebook. Vonen synes det er betenkelig at noen setter seg selv over myndighetenes lover og regler for å beskytte folkehelsa.

- Det er synd. Det er en beskyttelsesstrategi som vi må gjennomføre sammen. Da blir det feil å si at det ikke gjelder en selv. Dette er ingen god sak, men jeg må sette fellesskapets behov foran.

Både politi og kommuneoverlege skal ha fått flere tips om brudd på karantenereglene, og får det fortsatt. Det betyr ikke at det trenger å komme flere anmeldelser ifølge Vonen.