Det blir campingvogna som fremover skal brukes som pauserom som blir lokasjon for dette intervjuet med Nea Radio. Inne i frisørsalongen er det fullt kjør med å få alt klart til å ta imot de første kundene. Viviann Engesvold forteller at det som nå ender med å bli selvstendig næringsdrivende startet som en boligjakt.

– Det begynte med at vi var litt på tanken på å flytte. Så er det jo litt stivere priser i byer enn det er oppover småplasser som det her. Og tanken på å få et barndomshjem til sønnen min var litt større enn å flytte X antall gang i byen. Så det var vel den som fikk oss på flyttefot – tanken på å få et hus og et barndomshjem, forteller Engesvold.

Som utdannet frisør og den betimelige utformingen av boligen, falt valget om å åpne frisørsalong seg naturlig.

– Det var jo lagt opp til to leiligheter fra før her. Så da var jo veien egentlig ganske kort til å bare tenke at da lager vi frisørsalong. Det var liksom lagt opp så fint til det, utdyper hun.

Nå blir det altså klipping av folk fremfor sau på gården Lidarende midt i sentrum av Ålen. Og det er en ung, men erfaren frisør som håndterer saks, kam og maskin.

– Jeg gikk på Røros videregående – to år på frisørlinja. Så flyttet jeg til Trondheim og begynte som lærling på en frisørsalong der – på salong Trendy. Jeg jobbet to år lærling og jobbet der i åtte år etterpå. Så jeg har jobbet der i ti år, beretter Engesvold.

Kunder fra fredag

På grunn av smittevernhensyn blir det ikke noen behandlinger på åpningsdagen torsdag.

– Åpningen blir 1. oktober 10-14. Da tar jeg ikke imot kunder til behandlinger. Det blir mer at man får komme og se, bestille seg timer og kjøpe produkter. Jeg ser for meg det blir litt trafikk på åpningsdagen, så for å overholde antall personer inne på lokalet, og smittevernsregler og slike ting, så blir det bare åpning den torsdagen. Så tar jeg på meg kunder fra fredagen 2. oktober og fremover, forklarer hun.

Og åpningstidene til Skjertuva? De er meget fleksible. I alle fall i starten.

– Ikke noen spesifikke åpningstider enda. Jeg skal se litt hva kundenes behov er og hva de ønsker før jeg setter noen faste åpningstider. Men så fort som mulig skal jeg sette faste åpningstider, jeg også, avslutter Viviann Engesvold, kvinnen bak det nyeste tilskuddet til næringslivet i Holtålen kommune.

Hør hele intervjuet med Viviann Engesvold her: