Politiet har igangsatt etterforskning av mulig voldtekt på Tydalsfestivalen.

Den fornærmede er en jente i tenårene under den seksuelle lavalder, og politiet fikk melding om voldtekten via den fornærmedes foreldre, skriver Bladet. Politiet mottok meldingen lørdag ettermiddag.

To menn i 20-årene, begge hjemmehørende i Værnesregionen, er pågrepet i saken. Den ene ble pågrepet på festivalområdet samme dag og er siktet etter siktet etter straffelovens paragraf 292, jamfør paragraf 291, opplyser etterforskningsleder Annar Sparby til avisen. Begge paragrafene omhandler voldtekt.

– Vi ser svært alvorlig på saken. Etterforskningen vil kartlegge hva som faktisk har skjedd, sier Sparby.

Nekter straffskyld

Etterforskningslederen har så langt ikke ønsket å kommentere den andre mannens rolle i saken. Hun utelukker ikke at den ene mannen kan få endret status til vitne, skriver Adresseavisen.

Forsvarer til mannen som ble pågrepet på festivalområdet, Siv Aida Rui, opplyser at hennes klient ikke sitter i varetekt.

- Han kjenner seg ikke igjen i anklagene og nekter straffskyld, sier forsvareren til Nea Radio.

Det er så langt ikke kjent hvorvidt den andre mannen sitter i varetekt, eller om politiet har endret siktelsen mot mannen.

- Politiet har bodd i Stugudal

Det har gjennom helgen vært mye politi til stede i Stugudal, i tillegg til en rekke vakter fra både vaktselskap og arrangør på festivalområdet.

– Politiet har bodd i Stugudal hele helga, sier daglig leder i Tydalsfestivalen, Ann-Louise Waagan., til Adresseavisen. Foruten en god del vakter og mannskap fra politiet, stilte Røde kors med mannskap på festivalen.

Waagan opplyser til Adresseavisen at de planla å snakke med festivaldeltakerne om eksempelvis narkotika og sex når de ankom, men at dette ikke ble noe av.

– Tida sprakk litt, men det er helt tydelig et behov for dette, sier Waagan til avisen.