– Et klokt solidarisk grep, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen, som har merket seg vedtaket fra styret i Kværner.

På nettsida si meldte selskapet i dag:

"Kværners styre, i full enighet med Kværners administrasjon, anmoder aksjonærene i Kværner ASA om å ikke godkjenne det tidligere forslaget om utbytte på NOK 0,50 per aksje. Godtar generalforsamlingen den 24. mars 2020 dette forslaget, vil det ikke bli utdelt noe utbytte nå. Dette vil styrke Kværners evne til å håndtere situasjonen og å kunne levere fremtidige resultater og skape verdier til aksjonærene."

- Gjør som Kværner-styret

- Dette er et klokt standpunkt i den utfordrende tiden vi er inne i. Nå er det nødvendig at virksomhetene tar solidariske grep for å sikre et liv også etter at koronakrisen er over. Jeg vil oppfordre aksjonærer i andre selskaper til å avstå fra utbytte slik Kværner legger opp til. Samtidig oppfordrer jeg Negotias ansattrepresentanter i konsernstyrene rundt om til å foreslå det samme, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Fem millioner til Verdal

Kværner har også besluttet å donere fem millioner kroner til hver av de kommunale helsemyndighetene i Stord og Verdal. De totalt ti millioner kronene vil bidra til å støtte de respektive instansene i å redusere spredning av korona-viruset. Selskapet har dessuten donert verneutstyr, inkludert beskyttende ansiktsmasker og vernedrakter, til de lokale helsemyndighetene.

- Et eksempel til etterfølgelse, kommenterer Negotia-lederen.