- Det er fantastisk å feire 1. mai, men det er også fantastisk å feire det her, for her er det veldig sterke tradisjoner og sterkt fellesskap. Det er mye folk som kommer, så det er flott å komme hit til Hommelvik, det er liksom hjertet.

Det sier utenriksminister Anniken Huitfeldt fra Arbeiderpartiet, som søndag talte til de mange som hadde tatt turen til Bruket kulturhus i Hommelvik.

- Nå er det vår tur til å hjelpe

Foruten Huitfeldt, var også stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) til stede i Hommelvik for å holde tale foran de fremmøtte. Haltbrekken påpekte viktigheten av å ikke kutte i bistandsbudsjettet, og at vi ikke glemmer de andre konfliktene og krigene i verden rundt oss.

- Vi har hjerterom og husrom til de, sa Haltbrekken, og siktet til flyktningene på vei over middelhavet.

Huitfeldt mener det nå er viktig at Norge stiller opp for de rammede i Ukraina, slik Norge fikk hjelp under 2. verdenskrig.

- Sverige tok imot oss, nå er det vår tur til å hjelpe Ukraina, sa utenriksministeren under sin tale.

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) Foto: Henrik Einangshaug

Haltbrekken og Huitfeldt var begge tydelig på at flere i Norge nå sliter med å få endene til og møtes, da prisene på drivstoff og mat har økt, og renten satt opp.

- De som har minst skal få mer, sa Haltbrekken, som samtidig påpekte at 115 000 barn lever i familier med dårlig råd.

Huitfeldt sier det viktigste nå er et trygt arbeidsliv for alle, og at de nå ønsker en jevnere fordeling.

- Vi skal sørge for en ansvarlig økonomisk politikk, slik at ikke husholdningene ikke blir påført unødvendige økonomiske kostnader.

Kjerkol i Østlandets Trøndelag

Huitfeldt fortsetter søndag sin turné til Stjørdal, før hun avslutter i Meråker søndag ettermiddag.

Anniken Huitfeldt sammen med leder av Hommelvik Arbeiderlag, Anniken Refseth. Foto: Henrik Einangshaug

Selv om helseminister Ingvild Kjerkol ikke feirer dagen i Trøndelag, sier Huitfeldt at hennes partikollega har kommet til Østlandets Trøndelag.

- Hun er hjertelig velkommen til Romerike, et område som mange i Norge kaller Østlandets Trøndelag. Jeg vet ikke hvorfor, men vi er kanskje like omgjengelig som her i Trøndelag, så hun opplever kanskje det i dag.

Hør hele intervjuet med Anniken Huitfeldt i lydfilen under.