For første gang arrangerte LO, Røros SV, Røros AUF og Røros Arbeiderparti et 1. mai-arrangement på Røros. - Det er historisk, sa konferansier Isak Busch.  Det var også 25 år siden det forrige gang var 1. maitog i Bergstaden.

Hovedtaler på Røros var nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske. Et hovedtema i talen var den økende arbeidsledigheten, men Giske langet også kraftig ut mot regjeringspartiene, og spesielt FrP for brutte valgløfter: (Flere bilder lenger ned på siden)

(I innslaget hørte vi Martin Morken, leder i Røros AUF, og nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske).

1. mai på Røros startet med bekransning av minnesmerket av Johan Falkbergets grav og besøk på sykehjemmene. Programmet fortsatte med musikk på Nilsenhjørnet med Andreas Sandnes, musikk av janitsjaren, bekransning av Bergmannen og hans hustru og tale ved Frode Strickert.

Omlag 70 personer deltok i 1. maitoget fra Nilsenhjørnet til Sangerhuset. Blant parolene var "Ja til human asylpolitikk" og "Arbeid for alle".

Programmet i Sangerhuset var variert med mye underholdning, appeller og taler - alt i solidaritetens tegn. Sangerhuset var fullt av folk og veteran Knut Brandstorp sto for en del av underholdninga. Videre sang og spilte Ela Ødegård og Arnt Erik Bukkvoll.

Ilja Nikoline Buvarp Kalvik og Ådne Lillebudal Sandnes holdt ungdomsappell og tok blant annet for seg den økende arbeidsledigheten. Varaordfører Bjørn Salvesen holdt appell om internasjonal solidaritet.

Også konferansier Isak Busch tok opp temaet arbeidsledighet.

 - Vi har en regjering som ikke løfter en finger for gjøre noe med arbeidsledigheten, sa han blant annet.

Arrangementet ble avsluttet med Internasjonalen som allsang.