Barnekreftforeningen i Trøndelag og Møre og Romsdal arrangerer også i sommer "Ferie med mening", et rekreasjonstilbud til familier med barn og ungdom under behandling for kreft, eller som er ferdigbehandlet det siste året. Arrangementet skal være en kombinasjon av ferie med fritidsaktiviteter og faglig innhold.

Fra Selbu til Røros

Ferie med mening for fylkesforeningene Trøndelag og Møre og Romsdal har tidligere vært arrangert på Peder Morset folkehøgskole i Selbu i 19 år, men har i år byttet destinasjon og har leid hele Unicare Røros i perioden 16. – 21. juli. I år er det påmeldt 21 familier, i tillegg til 28 ungdommer som skal være med å aktivisere barna og gi de voksne et lite pusterom.

Pusterom

Ferie med mening handler om å gi familien det lille pusterommet de kan få i en ellers kaotisk hverdag, med sykehus, leger, blodprøver og lavt immunforsvar. Disse familiene kan gjerne ikke reise på ferie hvor de og barna deres er utsatt for smitte. Derfor er dette et tilbud som gir dem mulighet for en liten ferietur.

Allsidige aktiviteter

- Vi har mange aktiviteter også denne gang, forteller Monica Engan i Barnekreftforeningen. - Kverneng gård byr på aktiviteter i form av rebusløype, pil og bue, samt popcorn på bålpanne. Vi skal ha blålysdag med brann-og redningstjenesten og cruising med Røros AmCar Club. Basseng, klatrevegg og gymsal vil også bli mye brukt.

- Fagdager for voksne skal være rettet mot den situasjonen man er kommet i, hvordan se fremover og gjøre det beste ut av dagene, slik som dagene har blitt. Faglig innhold for barna vil være kreativt verksted hvor de blant annet benytter farger for å uttrykke følelser.

- Vi vet av erfaring, også av egen, at de som deltar på "Ferie med mening" reiser hjem med påfyll av gode stunder, nye bekjente og nye vennskap, sier Monica Engan, styremedlem i Barnekreftforeningen Trøndelag.