- Både familiemedlemmer og kollegaer av de smittede settes nå fortløpende i karantene, og vi ser at dette har forgreininger til utbrudd i Melhus, Orkland og Trondheim, sier Vonen.

Smittesporingsteamet jobber aktivt med saken utover dagen og kvelden, og vi må understreke at smittesituasjonen hos oss fortsatt er skjør. Vi går inn mot 17. mai og det er heller ikke i år forsvarlig å ha store familieansamlinger eller sosiale treff for øvrig, dessverre.

De fleste av oss savner sosiale treff med eller uten alkohol nå, men det er for tidlig å begynne å ta igjen det tapte. Får vi nye store oppblomstringer kan mye av de forsakelsene også næringslivet har måtte tåle være forgjeves. Husk å følge de nasjonale bestemmelsene, det er de som gjelder hos oss nå med unntak på flyplassen hvor det er påbudt med bruk av munnbind.

Hold avstand og bruk munnbind – det er fortsatt vår sterke anmodning

- De siste ukene har vi fått meldinger om, og vi observerer selv også, at mange kanskje ikke er like nøye med å bruke munnbind på butikker eller sørge for å opprettholde minst en meters avstand. Vi har stor forståelse for at mange begynner å bli sliten av tiltak, men vi ber om at vi for alles beste holder ut en stund til slik at vi forhåpentligvis kan åpne samfunnet igjen utover sommeren og høsten, skriver kommunedirektør Tor Jacob Reitan som avslutningsvis benytter anledningen til å ønske alle en rolig og smittefri 17. mai.