- Vi har gjort et ærlig forsøk på å gjennomføre «Optimist – Bli bra igjen» noenlunde som planlagt, men på bakgrunn av utviklingen og de siste innstrammingene og restriksjonene som ble kunngjort av regjeringen mandag kveld, ser vi ingen annen utvei enn å avlyse, skriver Verdal Teaterlag i en pressemelding.

Avlyser med tungt hjerte

Teaterlaget har øvd i hele høst, og forestillingen, som er basert på Jahn Teigens musikk, begynte å ta form. Fjerde juledag skulle det være premiere i aulaen på Verdal videregående skole.

- Det er med tungt hjerte vi nå er i ferd med å informere alle involverte om dette, og vi er naturlig nok svært lei oss for at det ikke blir noen premiere 4.juledag 2021. Vår billettpartner Kultar setter nå i gang arbeidet med å refundere billetter til de som allerede har kjøpt, skriver de videre.

Gir seg ikke

Nå har Teaterlaget planer om å sette opp forestillingen til neste år. I så fall blir premieren fjerde juledag 2022.

- Det er investert flerfoldige tusen timer i øvelser og andre forberedelser, og det er trist at vi må avlyse denne viktige og flotte produksjonen på oppløpssiden. Men vi gir oss ikke, skriver de.

Og avslutter meldinge med:

- Til ensemble, kunstnerisk team, amatører og profesjonelle, produksjonsapparat og frivillige, samarbeidspartnere og sponsorer, og ikke minst vårt trofaste publikum vil vi si: Vi er fortsatt optimister og tror at ting blir bra igjen, og da skal vi være klare