Annar Sparby kan bare svare på vegne av politiet i Stjørdal, og er klar på at samarbeidet mellom de to regionene ikke har fungert godt nok i denne saken.

Vanskelig å svare

Sparby kan se i politiloggen at saken først ble meldt til politiet 4. april, og at det har vært flere korrespondanser frem og tilbake mellom politiet i Orkdal og de fornærmede i saken. Politiet på Stjørdal fikk først melding fra operasjonssentralen 5. april om saken i følge etterforskningslederen, ransaking ble besluttet klokken 12 den dagen og iverksatt klokken 16.00. Det er vanskelig for ham å svare på årsaken til at saken har gått som den har gjort før det ble meldt videre til Stjørdal.

- Fornærmede har gjort en veldig god jobb og undersøkt masse selv, så er jo spørsmålet hvorfor politiet ikke aksjonerte tidligere. Det blir det dessverre vanskelig for meg å svare på, sier han.

Han har forståelse for at Mo synes saken er trasig.

- Det er klart at når du eier en bil du er svært glad i og du vet at den kanskje blir både plukket i stykker og flyttet, så forstår jeg at det haster og at det er frustrerende. Når man må gjennom systemet og man føler at systemet ikke responderer raskt nok så har jeg full forståelse for hans følelser, sier Sparby.

Kunne aksjonert raskere

Sparby er klar på at saken kunne vært håndtert bedre.

- Det er sikkert mulig å ha gjort ting raskere, det er jeg ikke i tvil om, sier Sparby.

- Vi tar etterforskningen alvorlig og skal ta de som har stått bak tyveriet, sier han.