Blues in Hell er så smått i gang og Kent DuChaine fra sørstatene i USA, er fast artist under musikkfesten.

– Jeg kom hit for første gang for 23 år siden og da ble jeg kjent med Jan Sakshaug, forteller gitaristen og sangeren som avslører at han booker spillejobber utifra om det er mulig å fiske på stedet.

– Jeg har vært en ivrig sportsfisker siden jeg var liten og da drømte jeg om å kunne reise til steder der man kunne fiske i flotte elver, sier DuChaine.

Saken fortsetter under lydklippet

Fiskekompiser

Kent DuChaine ble kjent med Jan Sakshaug da sistnevnte ba gjesten med på fisketur.

– Han tok meg med opp i den flotte elva her og siden det har jeg bare måttet vende tilbake gang på gang, sier DuChaine som også denne gangen allerede har vært en tur i elva.

– Jeg fikk ingen ting, men det er ikke det viktigste. Det er det magiske ved å stå der alene og høre lydene fra naturen som er det fantastiske. Og om du får napp, så blir opplevelsen bare enda bedre, sier han entusiastisk.

Minikonsert

Onsdag bestemte Kent DuChaine seg for å holde en liten minikonsert i Sakshaugs butikk, Jan Sakshaug Sport, som selvsagt blant annet selger fiskeutstyr.

– Vi tenkte at det kunne være litt morsomt å finne på et stunt, sier DuChaine, som trakk mangeårige fans til den lille happeningen.

Festivalveteran

Selv har Jan Sakshaug vært innvolvert i Blues in Hell siden starten.

– Vi i Hell Bluesklubb tenkte at vi skulle finne på noe litt ekstra for medlemmene og andre interesserte og dermed var det i gang, sier Sakshaug. Selv har han tenkt å få med seg det meste av det som skjer på fredag.

– Lørdag har jeg dessverre ikke mulighet, men fredagen, den gleder jeg meg til. Kent DuChaine blir også å høre under litt mer offisielle forhold under festivalen.