Torsdag ble den årlige Kollektivkonferansen avholdt i Oslo. Konferansen, som arrangeres av Kollektivtrafikkforeningen, samlet bransjefolk fra hele landet.

I knallhard konkurranse kunne AtB hente hjem Kollektivprisen. AtBs delegasjon tok imot prisen til stående applaus fra publikum i salen.

– Det var mange følelser som raste gjennom kroppen på vei opp og oppe på scenen. Dette betydde mye og var en stor anerkjennelse av arbeidet vi gjør. Og ekstra herlig når dette var stemt frem av deltakerne, sier Grete Fuglem Tennås, administrerende direktør i AtB i en pressemelding.

Kollektivprisen deles ut til et prosjekt, initiativ eller organisasjon som har bidratt til å fremme kollektivtransporten i Norge.

– Utrolig stolt og glad

AtB var nominert for å jobbe fram et helhetlig mobilitetstilbud for hele Trøndelag. Mens AtB i 2019 vant prisen for nytt kollektivnettverk og metrobuss over natta i Trondheim, var det nå for løsninger i bygder og mindre tettsteder som var i fokus, skriver Kollektivtrafikkforeningen som også omtaler pristildelingen.

– Jeg er utrolig stolt og glad. Bak suksessen ligger mange ting – blant annet godt tverrfaglig samarbeid og et hjerte og et stort engasjement for å utvikle oss og levere godt, sier Tennås.

Det var i år seks nominerte til Kollektivprisen:

  • Skyss var nominert for sine store utslippskutt både til sjøs og på land.

  • Entur for sine miljødata og muligheten til å la deg se ditt klimaavtrykk.

  • AtB for sitt helhetlige mobilitetstilbud for hele Trøndelag.

  • Flytoget for sitt innovative arbeid med å skape friksjonsfrie reiser.

  • Transportøkonomisk institutt og Nils Fearnley for sine mange år med forskning og viktige faglige bidrag til kollektivsektoren.

  • Tenk Tromsø – et samarbeidsprosjekt mellom Vegvesenet, kommune og fylkeskommune som har gitt en enorm vekst i antall bussreiser.