Under en tale som ble direktesendt på Facebook, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, at tiltakene i Stjørdal skjerpes. I den samme talen forteller han også at han selv nå er satt i karantene etter et utenlandsopphold.

– Nå stenger vi legesentrene og all kontakt skal gjøres via telefon, sa Vigdenes som oppfordret folk til å isolere seg i størst mulig grad.

– Når vi stenger idrettshallen for å skjerme ungdommen mot smitte, betyr ikke det at ungdommen skal møtes på kjøpesenter. Når vi ber om at folk isolerer seg betyr ikke det at man drar på storhandel over grensa. Det betyr at man holder seg hjemme og unngår all kontakt med andre dersom det ikke er kritisk nødvendig.

Fatning

Ivar Vigdenes maner stjørdalingene til å ta situasjonen med fatning, klokskap og sindighet.

– Det betyr ikke at det vi står oppe i ikke er dramatisk. Men vi skal unngå panikk og vi skal unngå hamstring, sier Vigdenes og understreker at han ikke klandrer noen.

– Dette er en situasjon ingen av oss har vært i før og det er vanskelig å ta innover seg omfanget. Men det må vi likevel prøve å gjøre. Så isoler deg i så stor grad som mulig.

I første omgang gjelder tiltakene en periode på 14 dager.

– Vi vet ikke hvor lang tid det kan ta før det som nå er pålagt oss blir lempet på. Men dere skal vite er at deres folkevalgte representanter har dyktige fagfolk rundt seg og at det er de riktige beslutningene som blir tatt.

– Gå gjerne tur, men gjør det alene. Og ser dere meg, så ikke ta kontakt, avsluttet ordføreren.