– Det er et utall av skogbranner, og det er spesielt i området rundt Sveg vi er involvert, sier beredskapsleder Bjørn Ivar Sevatdal fra brannvesenet i Røros, Holtålen, Tydal og Os.

De ble spurt om å bistå i slukningsarbeidet mandag formiddag, og hadde tre kjøretøy og ti personer der det første døgnet.

– Men det er ferietid og forskjellig, så det er vanskelig å sette av så mye folk, så nå har vi ett kjøretøy som vi bytter på med mannskap på. Vi har tre personer der nå, og så er tre nye på vei for å ta over, sier Sevatdal rundt kl. 09 onsdag morgen.

Politiet i Trøndelag har fått flere meldinger om røyklukt i skogen i Namdalen, som stammer fra Sverige. Sevatdal forteller at det er kjent røyklukt også i Brekken, Røros, Tydal og i Selbu.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

– Omfattet 3000 hektar i går kveld

Marcus Frånberg fra Sveriges Radio er i Sveg, ikke langt fra en av skogbrannene som herjer.

– De siste opplysningene er jeg har, er at det er et sted mellom 60-70 branner i Sverige, hvor 12-14 av dem er i Jämtland og Härjedalen, forteller Frånberg rundt klokken 09 onsdag morgen.

– Den største av dem har jeg straks sør for meg. I går kveld omfattet den brannen 3000 hektar, men den spres så det kan være betydelig større nå. Den er ikke under kontroll.

12 helikoptre i Härjedalen

Frånberg forteller at det er 12 helikoptre i Härjedalen, og at det i morges landet et italiensk brannslukningsfly i Sveg. Årsaken til brannene skal være lynnedslag.

Da Nea Radio snakket med Frånberg onsdag morgen hadde ingen mennesker blitt skadd i brannen så langt.

– Det er aldeles fantastisk. Men man forbereder seg til om det skulle bli større skader på mennesker, sier han.

Hør hele intervjuet med Frånberg her: