Politiet i Trøndelag mottok natt til søndag 49 meldinger om feststøy i tidsrommet 23-05. Siden studentene kom tilbake fra ferie, har politiet i Trøndelag fått mange meldinger om feststøy både på Møllenberg og i Trondheim sentrum. Politiet skriver på Twitter at nattens meldinger hovedsakelig kom fra Trondheim sentrum, og at det ble gitt 20 pålegg om å avslutte festingen, samt 1 anmeldelse.

Kaller utleierne inn til møte

Før helgen møttes representanter fra Politiet, Trondheim kommune, Studentsamskipnaden (Sit), NTNU, studentene og Mølleberg og Rosenborg velforening i rådhuset ifølge Adresseavisen. Her ble utfordringene knyttet til festbråket som har vært på Møllenberg diskutert. Kommunedirektør i Trondheim kommune, Morten Wolden, sa til avisen at politiet kom til å sette inn ekstra ressurser for at den verste festinga skulle stoppes, og at de skulle bistå dem.

Kommunedirektør Morten Wolden. Foto: BENT LINDSETMO / NRK

- Vi må rett og slett kalle inn utleierne til møter. Vi må anmode dem om å etablere nye regler for leietakerne sine, slik som Studensamskipaden har. Der er det advarsel, før de til syvende og sist blir kastet ut. For jeg redd deler av Møllenberg er i ferd med å å utvikle seg til festgater og rølp. Da blir det også utrygt å bo der, sier kommunedirektør Wolden til Adresseavisen.

Natt til lørdag var enheter fra Sentrum politistasjon og Trondheim kommune tilstede på Møllenberg, og hadde økt fokus opp mot festbråk/støy. Politiet skrev lørdag morgen på Twitter at flere privatfester/ansamlinger ble avsluttet/splittet opp. Adresseavisen skriver at det natt til lørdag ifølge politiet ble gitt 12 muntlige pålegg om å avslutte fester i byen.