Det pågår en leteaksjon i Femundsmarka etter en 37 år gammel mann øst for Femunden i Engerdal kommune. Mannen fra Oslo kom bort fra turkameraten sin lørdag, etter at han og turkameraten skilte lag etter å ha vært på tur siden 5. august melder Østlendingen. Politiet fikk melding om den savnede mannen lørdag, og bestemte seg søndag for å iverksette leteaksjon. Politiet har ifølge Østlendingen forsøkt å sende 37-åringen tekstmeldinger. Mannen befinner seg i et område som er øst for Femunden, mellom innsjøen og svenskegrensa og helt opp mot grensa til Trøndelag.

– Både ja og nei. Hvis vi finner ham i god behold, hadde vi ikke forventet at han skulle gi livstegn fra seg. Vi er usikre på om han har kart og kompass. Han er moderat kjent i området etter å ha vært der for noen år tilbake. Det er en bekymring for at han har gått seg vill, sier operasjonsleder Per Solberg i Innlandet til Østlendingen.

Politiet sier de vet at vedkommende har bra med utstyr og mat med seg, men at de er bekymret for at han har gått seg vill.

Både redningshelikopter, frivillige fra Røde Kors og fire redningshunder er satt inn i søket.

Mannen befinner seg i området som er øst for Femunden, mellom innsjøen og svenskegrensa og helt opp mot grensa til Trøndelag.

[ Åpne stort dynamisk kart ]