- Drit i rømmen og osten og alt det der - er det ikke agurk på taco'n er det ikke taco, sier den entusiastiske, og nå urokkelige, frostingen Casper Axelsen Hønnås.

- Ingenting å stille opp med

Casper har vokst opp i Trøndelags kjøkkenhage, og er den høye beskytter av den grønne, lange saken agurk. Eller høy er han kanskje ikke. Ikke høy nok i alle fall, ifølge seg selv.

- Jeg drømte om å bli 1.80 høy, men det skjønte jeg raskt at jeg ikke ble. Så neste mål var 1.70, men jeg strakk meg ikke så langt heller. Jeg stoppet på 1.67, jeg. Og vet du hvor høy verdens lengste agurk er, spør han som et oppspark til et oppsiktsvekkende svar.

- Den er 1.70! Altså er jeg både lavere og veier mindre enn agurken. Jeg har ingenting å stille opp med, jeg, ler Casper.

17-åringen Casper er ny sommervikar i Nea Radio. Han holder til på Frosta og tar gjerne imot tips om det som skjer. Foto: Karin Jegtvik

Ble oppdaga på Facebook

Til vanlig går Casper studiespesialisering på Levanger videregående skole, men akkurat nå har han ferie. Det vil si; ikke helt. For i sommer er han Nea radios utsendte, absolutt ikke utskremte, reporter på Frosta. I tillegg har han sin egen spalte i Sommerfrønsjen hver fredag. Nemlig «Caspers hjørne».

Tidligere i sommer la Casper ut en video på Facebook der han søkte etter sommerjobb. For han har et handikap som gjør at det ikke er så enkelt å finne en jobb som passer.

- Jeg har Cerebral Parese (CP) og sitter i rullestol. Sånn sett kan man si jeg er ganske hjulbeint, ler Casper.

- Derfor er det utelukka å jobbe som fotmodell, eller i en grønnsaksåker eller som smasher på volleyballbanen.

I videosnutten han delte på Facebook søker han etter arbeidsgivere som kan tilby sommerjobb til en som sitter i rullestol.

Nea radio var på dette tidspunktet på jakt etter sommervikarer, og likte både formidlingsevnen, radiostemmen og sjarmen til 17-åringen fra Frosta. Og siden Casper selv og syntes sommerjobb som radioreporter hørtes forlokkende ut, ble det sånn.

- Jeg har fått høre at mange anser meg som talefør og kjapp i kjeften, sier han. Og det stemmer.

Programleder for Sommerfrønsjen, Baard Danielsen, og sommervikar Casper er sterkt uenige om hvorvidt agurk hører hjemme i taco'n eller ikke. Foto: Karin Jegtvik

Ailt ein frosting træng

Hver fredag skal han synse om det som ligger ham på hjertet i spalten «Caspers hjørne», men i det daglige er han reporter på Frosta. Der lager han reportasjer om stort og smått, og tar gjerne imot tips om det som skjer.

- Jeg bor jo på den fineste plassen i verden, bedyrer Casper.

- Jeg er veldig glad i heimplassen min. Her kan man slappe av og være seg selv. «Potet og pæng, kjærring og sæng - det e alt ein frosting træng» - det er noe i det der, sier Casper overbevisende.