Søndag har årets TV-aksjon gått av stabelen. Pengene fra årets aksjon går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Det er mye penger det er snakk om. Klokken 21.15 søndag kveld er det kommet inn 117 millioner kroner. Det betyr at hver nordmann har gitt nesten 22.5 krone.

Også lokalt gis det mye og da Nea Radio besøkte RørosBankens lokaler søndag kveld var det kommet inn over 207 000. Til sammen 90 bøssebærere har vært ute på Røros, og det har aldri blitt samlet inn så mye sier Pauline Tamnes og Ingrid Svendsen i RøroBanken. De har jobbet i mange år som frivillige for å telle opp pengene fra tvaksjonen.

Saken fortsetter lenger ned på siden

Aksjons -leder er alltid varaordfører  og Bjørn Salvesen er veldig fornøyd med at det har vært så enkelt å få tak i frivillige til innsamlingen:

Saken fortsetter lenger ned på siden

Innsamlingen har gått knirkefritt og sammen med Berit Kristin Sevatdal i Frivilligsentralen har de to jobbet ganske iherdig for å få samlet troppene. Erwin Brouwer og Ole Jakob Kvalshaug er begge medlemmer i Røde Kors og var også godt fornøyde med årets aksjon. De var også svært glade for at beløpet bøssebæreern fikk inn, aldri har vært høyere.

Saken fortsetter under bildet

Ennå er det mye som ikke talt opp for Røros sin del, dette vil komme på tvaksjoen.no etter hvert.

Nea Radio snakket med to av bøssebærerne som var i aksjon i Røros søndag, Gunhild Nyaas og Inga Aspli: