- Jeg var på hytta hos tante da jeg fikk se en slik type stol, da bestemte jeg meg for å prøve å bygge en selv, sier Morten Kulseth som innrømmer at det har blitt noe prøving og feiling før det endelige produktet ble ferdig.

God respons

At miljøstolen skulle bli så ettertraktet, kom som en overraskelse på den unge stolbyggeren Morten Kulset.

- Jeg bygde en stol å la den ut på gruppen småjobber på Facebook, så kom det bare flere å flere forespørsler, forteller Morten Kulseth

Hvem er det som kjøper miljøstolen

- Det er mest folk fra Selbu, men har også solgt stoler til Stjørdal og Trondheim.

Det ble kjøpt inn materialer til ca. tjue stoler, men de ble fort bortbestilt, så de venter på mer materialer for å produsere flere.

Hvorfor kaller du de for miljøstoler?

- Det er fordi de ikke skader miljøet på noe vis og tåler å stå ute.

Møbelserie

Etter at stolen har nådd ut på markedet, så begynner folk å etterspør om det finnes et bord for å ha ved siden av. Noen har til og med etterspurt armlene hvor man kan sette i fra seg drikken, så stolbyggeren utelukker ikke en tur tilbake til tegnebordet for videreutvikling og at produksjonen kan bli utvidet til neste år.

Dette er stolene som er igjen, de er solgt og venter bare på å bli hentet. Utsendte reporter fikk prøvesitte en stol og kan skrive under på dens gode komfort. Foto: Ola Bjerken

Finansierer motorsporten

Morten Kulseth er en ivrig motorcrosskjører og skal bruke inntekt fra miljøstolene til å finansiere motorsporten.

- Jeg har kjørt motorcross i to år og trives veldig godt, sier Morten Kulseth som legger til at motorcross miljøet i Selbu og Tydal er veldig fint, skulle du være uheldig å få problemer med crossykkelen så kommer det alltid folk som vil hjelpe deg.

Til helgen er det løp ved Haltdalen Motorsportsenter og Morten Kulseth står selvfølgelig på startstreken.

Morten Kulseth er en ivrig motorcrosskjører, i helgen går turen til Haltdalen hvor det er løp. Foto: Ola Bjerken