Tirsdag ble en kvinne overvåket av mobile vinningskriminelle mens hun var i butikken i Ålen. Gjerningspersonene greide å observere koden på betalingskortet hennes da hun stod i kassen, og kontaktet henne på utsiden av butikken etterpå.

Der ble hun avledet, og de greide å stjele bankkortet hennes. Kort tid etter ble hennes kortet benyttet i minibanken utenfor Ålen torget.

Uttaket ble gjort ca kl 13:45.

Gjerningspersonene stiller seg helt inntil eller bak offeret og smugkikker når koden på bankkortet slås. Deretter greier de å stjele kortet eller lommeboka, og tar ut penger før offeret oppdager tyveriet.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett disse to personene, og eventuelt hvilken bil de kjørte.

Politiet har fått oversendt bilder av gjerningspersonene, og det viser seg at det er de samme som ble presentert på NRKs kveldsnytt 11. desember.

– Vi har også meldinger om at de har operert oppover hele Gudbrandsdalen i desember. En skal ikke utelukke at det er flere personer som opererer sammen, heter det i en pressemelding fra politiet.