Etter 40 år som kasserer og og sekretær i Ålen Sanitetsforening, ble Gerd Jensås nylig takket av.

Dette skjedde på et arrangement i sanitetens egne lokaler i Midtstuggu.

Men selv om hun nå gir fra seg disse oppgavene, så lover Gerd å fortsette i foreninga, der hun i flere år allerede har vært æresmedlem.

Hun meldte seg inn i saniteten i 1976, rett og slett for å ha noe å engasjere sin mor med.

– For at hun skulle få komme ut litt så meldte vi oss inn i den lokale foreningen i Nøra, Samhold. Og til min store forskrekkelse ble jeg valgt til leder der, sier hun.

Dette kvalifiserte også til plass i styret i hovedlaget, Ålen Sanitetsforening.

Da, som i dag, handlet det om å samle inn penger som igjen ble gitt bort til samfunnsnyttige tiltak.

Gammelmat

Ålen Sanitetsforening, som feirer 115 år i år, er for mange kjent for sine bugnende tradisjonsmatbord, og salg av "Gammelmat" som de selv kaller det, er svært populært.

Mølske, kløbb, gøbb, klappaskall og alskens andre lokale matretter har sammen med loddsalg, ført til penger i kassa, som foreningen har brukt på mange samfunnsnyttige ting opp gjennom årene.

Hjertestartere, smertepumper, idrettslagets buss og trygghetsalarm er bare noen av sanitetsforeningens bidrag til lokalsamfunnet.

Mest kjent er kanskje terapibassenget, som ble gitt i gave til kommunen rundt årtusenskiftet.

Dette så kommunen seg ikke råd til å drifte og etter mange runder i politiske fora og mye blest i lokalpressen, ble bassenget revet i forbindelse med byggingen av ny dementavdeling i Ålen.

REVET: Terapibassenget kostet i sin tid rundt en million kroner og ble brukt til behandling av fysioterapien. Foto: Privat

God rekruttering

I tider der mange frivillige lag og organisasjoner sliter med synkende medlemstall, opplever Ålen Sanitetsforening det stikk motsatte. I midten av mars ble "ungdomsavdelingen", Kløverenga Sanitetsforening, dannet.

Og det er der, både den nye sekretæren og kassereren kommer fra.

Trine Rosvold Støvne tar over som kasserer, mens Susann Morken har fått oppdraget som sekretær.

Hør intervju med Gerd Jensås og leder i Ålen Sanitetsforening, Elin Grønli her: