- Rødt har utjevningsmandatene i begge trøndelagsfylkene i øyeblikket hvis fylkesmålingene knapt to uker før valget svarer til resultatet, sier Johan Giertsen som er en av to ansvarlige for nettstedet pollofpolls.no.

Senterpartiets Heidi Greni mangler det i øyeblikket omkring 2000 stemmer for å sikre Stortingsplassen.

- I Sør-Trøndelag mangler Senterpartiet bare 2000 stemmer noe som bare tilsvarer én prosent. Det er ikke mye, fortsetter Giertsen.

Sp har hatt to mandater i Nord-Trøndelag på alle målinger siden april 2018, men må i denne undersøkelsen «avgi» et mandat til Høyre, slik at distriktsmandatene fordeles som i valget 2017.

Høyre må med 13,9 tilbake til februar for å finne en sterkere måling (14,0 hos Norstat/Adressa/NRK). Mandatene i Nord-Trøndelag fordeles til Ap (2), Sp og H (begge 1). Kampen om sistemandatet er åpen, og står mellom Sp og Høyre.

Svært jevnt

Det er jevnt for flere partier og i den siste målingen hadde MDG inne et mandat i Sør-Trøndelag.

- MDG har en fair sjanse til et mandat i Sør-Trøndelag og de har det inne på den siste målingen til VG i forrige uke. Rett nok med relativt liten margin. Både MDG og Rødt kan komme over sperregrensen og få relativt store stortingsgrupper, sier Giertsen.

Mandatfordelingen i Sør-Trøndelag er i dag Ap (3), Høyre (2), Sp (1), FrP (1) Sv (1) og MDG (1). Marginene er små mellom sistemandatet til MDG og utfordrerne Sp og Rødt.