Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg, arrangeres 5.-7. august og har som mål å skape inspirasjon og guts i det som for mange har vært ei litt tung tid. Nå kan du glede deg til over 300 aktiviteter denne helga i 34 av 38 kommuner i Trøndelag sitt fantastiske matfat.

Matopplevelser i verdensklasse

Trøndelag byr på matopplevelser i verdensklasse. Fra småskala produsenter til større aktører og nå skal alle få vise frem noe av det de har å by på. Trøndersk Matfestival som før pandemien samlet over 225 000 mennesker i Trondheim sentrum spres nå utover hele fylket til store og små steder, for å feire matglede sammen.

Fra spekemat til foodtruck

- På Røros vil det blant annet bli arrangert spekepølsekurs på Stensaasen Reinsdyrslakteri, åpen gård på Galåvolden Gård, salgsboder på Malmplassen og en stor foodtruck vil besøke Rema 1000 under festivalen. Dette er bare noe av det man kan oppleve, sier Marit Evanger som er prosjektleder på Røros.

Salgsarena for lokalmatprodusenter

Trøndersk Matfestival har siden starten vokst til en festival i europeisk format, og i den tradisjonelle formen er festivalen landets beste salgsarena for lokalmatprodusenter. Festivalen ble arrangert for første gang for 16 år siden, og i år blir Trøndersk Matfestival kanskje regionens største dugnad for lokal mat og drikke.