Brannalarmen hos Brann og redningstjenesten gikk i halv fire-tida søndag ettermiddag. Meldingen var at et bål hadde kommet ut av kontroll og at det brant i terrenget.

Det brenner fortsatt i en del røtter under bakken, som brannmannskap og sivilforsvar skal grave opp og slukke i løpet av kvelden og natta. Foto: Per Erik Eidem

Det er tørt i området og vind og stor fare for spredning - da gjaldt det å handle raskt, forteller leder ved brann- og redningstjenesten i Værnesregionen, Bjørn Rønning.

Vanskelig å få kontroll

- Det gikk fullalarm og vi tilkalte både tankbil og ATV. Siden brannen var i terrenget trengte vi terrenggående kjøretøy. Da vi kom fram til stedet så vi at det brant kraftig oppi lia og at det blåste en del, og det gjorde at det var vanskelig å få kontroll. Derfor var jeg snar til å tilkalle helikopter fra Stjørdal, som kunne hjelpe oss med slukkinga.

Brannmannskapet har nå kontroll på skogbrannen i Selbu. Jobber med etterslukking. Foto: Per Erik Eidem

Det ble også fraktet en pumpe opp til ei tjønn på en høyde over brannen, så det også ble drevet slukking fra den siden. Brannmannskapet har nå kontroll over brannen, og helikopteret er ferdig med slukkingsarbeidet.

Brenner i røtter

Skogsområdet som ble rammet av brannen ligger ved Halvfartjenna ved Mostadmarka, og derifra kan man fortsatt se en del røyk.

- Det brenner ennå i en del røtter og slike ting, som vi må grave opp og slukke, forklarer Rønning. - Vi har rekvirert innsatsgruppen til sivilforsvaret, som skal hjelpe oss med etterslukking utover kvelden og natta.

Rønning anslår at det er svidd av om lag 3 - 4 mål i skogsområdet ved Mostadmarka.

Et område på 3 - 4 mål er svidd av i skogen ved Mostadmarka, anslår lederen for brann- og redningstjenesten i Værnesregionen, Bjørn Rønning.