Gry Jorunn Holmen er kommunikasjonssjef i Norsk Revmatikerforbund(NRF) og hun fortalte at de ikke hadde fått spesielt mange tilbakemeldinger på lignende situasjoner før Nea Radio spurte om det var mulig å undersøke med deres medlemmer om det kunne være flere lignende tilfeller. Etter en uformell undersøkelse så kom det frem at det var flere som hadde opplevd det samme som Mari Engen Hanem. I en kommentar skriver hun følgende:

"Vi har hatt et spørsmål ute på Facebook om hvilke erfaringer våre medlemmer har med dette og den viser faktisk at mange tar grep og helt bevisst ikke forteller at de har fått vaksine, fordi de forventer negative kommentarer og ønsker å unngå det. Av dem som har valgt å fortelle, har noen fått negative kommentarer, andre har ikke fått reaksjoner."

Det vil si at flere av forbundets medlemmer velger å ikke dele nyheten om at de har blitt vaksinert på sine sosiale medier fordi de frykter at nettopp noe lignende skal skje dem.

- De har en grunnleggende usikkerhet rundt det og velger å la være å fortelle, de løser det på den måten, sier hun.

Noen av kommentarene som kom lød som følger:

"Jeg har helst unngått og fortelle at jeg har fått vaksine, nettopp for å unngå negative kommentarer."

"Jeg har valgt å ikke dele det på sosiale medier. Ikke av frykt for negative reaksjoner/kommentarer, men av respekt for de som går å venter på vaksinen. Ønsker ikke å «reklamere» med at jeg kom foran i køen fordi jeg har en revmatisk sykdom. Men de jeg omgås i det daglige vet det naturligvis."

"Jeg fikk negativ reaksjon fra hun som skulle sette vaksinen på meg. Jeg var altfor ung og «det var ikke min tur» enda. "

"Har fått mange spørsmål om hvorfor jeg har fått tidlig vaksine. Mange har vært rett og slett ekle/utidig. Det verste var vikar for fastlegen, som ikke skjønte hvorfor sykehus kontakta han angående tidlig vaksinering."

Kan være tegn på misunnelse

Hun tror også at problematikken kan dreie seg om et vaksinekappløp.

- Alle vil ha vaksinen fortest mulig, men de tar ikke prioriteringene helt innover seg. De vet heller ikke at folk er syke, for eksempel revmatiske diagnoser er ikke nødvendigvis lett å se. Da kommer misunnelsen med en gang når man ser noen har fått vaksine og tenker at jeg er eldre og burde fått før vedkommende, sier Holmen.

Hør intervjuet med Gry Jorunn Holmen i Norsk Revmatikerforbund her: