– Skuffet over at mye arbeid ikke har ført til innføringen av Helseplattformen, men også en lettelse når det ble som det ble. At det ikke ble presset gjennom en innføring på bekostning av pasientsikkerheten, sier Tobias Iveland fra Yngre legers forening ved St. Olavs Hospital.

Et enstemmig styre ved St Olavs bestemte seg for å utsette innføringen av Helseplattformen til midten av september i forrige uke.

– Det var en riktig avgjørelse og veldig viktig at man valgte å utsette Helseplattformen nå, sier Iveland videre.

Ikke ferdig

Hele 17 av 21 klinikker ved St Olavs sa at det vil være uforsvarlig i forhold til pasienter eller ansatte å sette i gang med Helseplattformen ved sykehuset.

Iveland sier at Helseplattformen er ikke helt ferdig og det har gjort at det er vanskelig å bli helt trygg i løsningen gjennom opplæringen.

– Det gjør også at det er vanskelig å få innblikk i, og planlegge hvilke endringer man får i hverdagen med et helt nytt pasientjournalsystem, sier Iveland.

– Ser dere frem til å ta i bruk Helseplattformen når vi kommer til midten av september? – Vi har bedt om en realistisk tidsplan, slik at vi er sikker på at vi er klar for det, men vi ser frem til å få et nytt journalsystem som man har jobbet med over tid, sier Iveland.Hør intervjuet med Tobias Iveland her: