Ordføreren i Holtålen, Arve Hitterdal, sier til Nea Radio at han finner det merkelig at ingen har ringt kommunen for å spørre om situasjonen rundt beredskapstelefon.

I forrige uke ble det kjent at selv om Holtålen står på Statsforvalterens liste over kommuner som har satelittelefon i beredskap, så er denne ikke i drift.

– Vi har to satellittelefoner, men det er ikke noe abonnement på disse per nå, sier Hitterdal og legger til at det er en glipp at Statsforvalteren ikke er varslet om dette.

Ordføreren sier at vedtaket om å ikke ha et aktivt abonnement er fattet på administrativt nivå.

Flere har etterlyst politisk behandling av dette. Blant annet Arbeiderpartiets Torild Løvdal og Ann Elisabeth Hansvold, som i et leserinnlegg skriver at de er forskrekket over at kommunen har sagt om satellittelefonen.

– Personlig synes jeg dette er noe overdrevet. Hadde de ringt og spurt så skulle de fått et godt svar, sier han og legger at beredskapen i Holtålen kommunen ikke henger ene og alene i en satellittelefon.

Abonnementet på denne tjenesten er på 10.000 kroner i året og Hitterdal sier det ikke er pengene det står på.

– Det blir feil å si at det handler kun om økonomi. Men om vi ser hele bildet, så er det mye som er kjekt å ha og som koster 10-15 tusen, men som til slutt utgjør mye penger. Alle politikerne i Holtålen er klar over at vi har litt å gå på før vi er i ballanse og det påvirker dette positivt å ikke ha ting man mest sannsynlig ikke vil få bruk for, sier han.

Hør intervju med ordføreren her: