Samtidig som kun 11 prosent sier kø på hurtigladestasjonene er deres største irritasjonsmoment på bilferie, svarer nær seks av ti at drivstoffpriser er det største irritasjonsmomentet på bilferien. Det kommer frem i en spørreundersøkelse Norstat har utført for NAF.

– Det er ikke overraskende. Bilferien blir langt dyrere når pumpeprisen har blitt ti kroner høyere på et halvt år, sier senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, i en pressemelding onsdag.

Det var i undersøkelsen mulig å velge flere svaralternativer på spørsmålet i undersøkelsen.

På kort tid har drivstoffprisene i Norge og verden forøvrig steget voldsomt, noe som påvirker folks økonomi. Hele tre av fire som er bosatt i distriktene, sier drivstoffutgiftene er et problem for deres økonomi.

- Mange må nok tenke seg om nå i sommer. Skal de gjennomføre bilferieturen eller droppe den, er det store spørsmålet. Utgiftene til bensin- eller diesel er noe helt annet nå enn da folk planla ferien tidligere i år, sier Sødal.

Konflikten med syklister

Samtidig som nær seks av ti mener drivstoffprisene er deres største irritasjonsmoment på bilferien, svarer en av tre at de synes det er irriterende å bli forsinket av saktegående kjøretøy. Sødal mener det er viktig at man som bilist tenker at forsinkelsen egentlig ikke blir så stor, samt liten vits i å irritere seg over dette på ferieturen.

Kun to av ti mener derimot at syklister langs veien er deres største irritasjon på bilferie. Her svarer 25 prosent av kvinner og 21 prosent av menn at dette er deres største irritasjon.

- Dette er en konflikt som stadig kommer opp, men som kanskje ikke er så ille som ryktet tilsier. Uansett er det viktig å ta hensyn til hverandre om man sitter på sykkelsetet eller bak rattet i bilen, sier Sødal.