Den 15. mars er det igjen klart for den årlige kreftaksjonen "Krafttak mot Kreft". I år går innsamlede pengene til uhelbredelig kreft.

Engasjementet blant elevene ved Røros videregående skole er stort, og i år har de satt seg et hårete mål.

– Målet med årets aksjon er å slå den gamle rekorden fra 2011 på 137.325 kroner, og vi har allerede fått inn 7.500 kroner, sier Vanja Tørresdal som er næringslivsansvarlig.

60 russ deltar i årets aksjon

– Det er ikke vanskelig at få med folk på dette. Nesten alle har noen man kjenner som er rammet av kreft, sier Kaia Kjeldsberg. Hun er PR-ansvarlig for årets innsamling.

På aksjonsdagen 15. mars vil bøssebærere banke på dørene i både Glåmos, Brekken på Røros, og aksjonen pågår mellom klokka 16 og 19.

– Og det er viktig at folk har kontanter dersom man vil bidra, sier Kaia Kjeldsberg.

I år har også svartrussen slengt seg på aksjonen, og deres representant Hans Iver Almås sier at samarbeidet mellom rød- og svartrussen er godt på skolen.

– Og så hadde vi veldig lyst til å bli med å støtte en god sak, sier han videre.

Ønsker å få med næringslivet

Røros videregående skole har gjennom mange år vist stort engasjement for Kreftforeningen. Det er årets aksjon også et bevis på. I tillegg til innsamlinga blant privatpersoner, har russen en parallell innsamling rettet mot næringslivet i regionen.

Russen selv har en tydelig oppfordring til folket ute i bygdene rundt Røros:

– Dersom du er borte når bøssebærerne kommer, går det fint og Vippse en slant til 461034 også, avslutter elevene.