Nareas Sae-Khow blir NRKs nyhetsredaktør i Trøndelag. Med dette blir 38-åringen leder for NRKs største nyhetsmiljø utenfor Oslo, skriver Mediehuset NRK Trøndelag i en pressemelding tirsdag.

— Jeg er takknemlig for å få lov til å lede dette nye, store nyhetsgulvet her i Trondheim og Trøndelag, og for å bli valgt blant sterke kandidater, sier Sae-Khow.

— Så tenker jeg at jeg også er veldig ydmyk for det er mange kloke journalister her. Det er massevis av erfaring og rutine, journalister som jeg har jobbet lenge med og ser opp til. Å få lov til å lede dem blir et privilegium.

Leder flere nyhetsmiljø

Sae-Khow blir nyhetsredaktør på det nye nyhetsgulvet til NRK i Trøndelag. Dette grepet innebærer en fysisk samling av de ulike nyhetsmiljøene på Tyholt, som består av en regional undersøkende- og dybdegruppe, P3nyheter, @nrknyheter, distriktskontoret i Trøndelag og flere av NRK P1s sterkeste nyhetsprogrammer som Dagens og Ukeslutt.

— Jeg er glad for at Nareas har takket ja til denne jobben. Han vil tilføre energi og journalistisk kraft til det nye nyhetsgulvet i Trondheim, sier regionredaktør i NRK region midt, Eivind Undrum Jacobsen.

Ny nyhetsredaktør i NRK, Nareas Sae-Khow (t.v.) og regionredaktør i NRK region midt, Eivind Undrum Jacobsen. Foto: Oliver Rønning/NRK

En bygdegutt

Målet er å nå ut med journalistikk til enda større deler av befolkningen.

— Vi bygger videre på det vi egentlig har gjort de siste årene. Nå skal vi skape et større fellesskap, vi som jobber med nyheter her og bli en mer slagkraftig gjeng, rett og slett, sier Sae-Khow.

— Både lokal- og riksmediene får nok merke at vi er et nyhetsgulv å regne med her i Trondheim. Jeg er veldig opptatt av å speile hele Trøndelag og hele Norge. Det er en bygdegutt som står her, og landsbygda som jeg alltid heier på. Så det kommer til å merkes, mener han.

Sigrid Gjellan er konstituert som nyhetsredaktør frem til Nareas Sae-Khow tar over 1. april.

Hør intervjuet med Nareas Sae-Khow her: