– Jeg kom akkurat inn døra etter å ha satt opp sjokoladeautomaten nå, sier Mari Evjen, som er prosjektleder for I LAG i Tydal kommune.

Bygget av vaktmestrene

– Nå står den i Østbymarka på vei mot Røvassbu - ei skihytte som eies av Tydal idrettslag - i krysset der skiløypa møter skuterløypa, forklarer hun.

Forslaget kom opp da promotering av kommunen og aktiviteter i påska var tema. Det opprinnelige forslaget gikk ut på at kommunens ansatte skulle møte opp og dele ut sjokolade og informere om Tydal, men da ideen om en sjokoladeautomat dukket opp - gikk de for det.

Automaten er hjemmesnekra av kommunens vaktmestre, og det er også de som står for den kreative utførelsen. Det er Selbutrykk som har laga skiltet.

– Automaten rommer 300 sjokolader, og når du tar én faller det en ny en ned, forklarer Mari.

Det er vaktmesterne i Tydal kommune som står for byggingen av sjokoladeautomaten. Foto: Tydal kommune

Har tømt hyllene

Sjokoladen er gratis, så hele konseptet er tillitsbasert. At den får bein å gå på er nok temmelig sikkert, siden det er rundt 1.600 fritidsboliger i kommunen og det er venta om lag 5.000 hytteturister til Tydal i påska.

– Det er jo en viss risiko med gratis sjokolade, så den er basert på tillit. Vi håper folk forsyner seg med en og fortsetter turen videre.

Den er strategisk plassert, så både skuterkjørere og skiløpere kan ta seg en Kvikk Lunsj når de passerer. Og automaten blir fylt opp etter hvert som den tømmes for sjokolade.

– Vi har plenty med sjokolade, ler Mari.

– Vi har tømt flere butikker for Kvikk Lunsj, sier hun, men beroliger andre Kvikk Lunsj- entusiaster med at det fortsatt er å få tak i.

Sjokoladeautomaten er ambulerende og blir stående i Østbymarka til og med onsdag, da flyttes den til Stugudal i anledning skirennet Stugudal Rundt som går av stabelen Skjærtorsdag.

– Så blir den flytta til et annet sted i Stugudal etter det, men vi har ikke helt bestemt oss for hvor ennå, sier Mari.