- Selbu kulturskole vil inkludere cheerleading i danseundervisningen dette skoleåret.  Derfor tas det opp flere elever i dans i høst. Interesserte bes ta kontakt med Selbu kulturskole snarest, eller melde seg på tilbudet dans via Selbu kommunes hjemmesider, heter det i ei melding fra kulturskolerektor Frode Fredriksen.

Lurer du på hva cheerleading er ? Det gjorde vi, og fikk svar da vi søkte litt på "nettet":

Cheerleading består av forskjellige elementer, som ved konkurranse settes sammen til en rutine som varer i 2,5 minutter. I konkurranser så er det dommere som avgjør hvem som vinner, ved hjelp av scoresheets (poengskjemaer). Feilfrie rutiner, uten fall og vingling som holder en høy vanskelighetsgrad gir stor uttelling hos dommerne.

Elementene som må inngå i en konkurranserutine er pyramider, stunt, rop med bevegelser (cheer & chant), hopp, turn og dans. De aller fleste lag kjører også kast (basket toss) i sine rutiner. Ettersom sporten består av så mange forskjellige elementer så blir Cheerleading automatisk en allsidig idrett. Man kan trene på forskjellige øvelser hele tiden, og uansett hvilke forutsetninger man har som utøver så finner man alltid elementer man liker i Cheerleading. Dans, turn og hopp er også øvelser som tiltaler spesielt unge jenter, mens høye kast og avanserte stunt er spennende for både gutter og jenter.

Kilde: Norwegian Cheerleading & Dance Committee (NCDC)