Da er første runde i VM i snøscootercross unnagjort.

Mesterskapet gikk i Jyväskylä, og Jonas ble til slutt som beste norske kjører på sjuendeplass.??

Marte Lunden endte på 11.-plass etter å ha vært involvert i en kræsj??.

- Flott innsats av våre kjørere, sier Tor Morten Welve, leder i Tydal MK.

Her er en rapport fra Odd Georg Østbyhaug i Norges Motorsportforbund:

Jyväskylä 12. mars: Første del av VM Snowcross

I strålende sol ble første del av VM Snowcross arrangert på et messeområde midt i Jyväskylä by lørdag. Banen var kort (440 m), men mye snø gjorde den svært krevende.

Fra distriktet stilte Magnus Sagen Reiten (Singsås) og Jonas Østbyhaug (Tydal) i World Championship Pro Racer, og Viktoria Kirkhus (Singsås) og Marte Lunden (Tydal) i World Cup Women.

I klasse Women var det 12 stk deltakere, slik at alle var kvalifisert til finalekjøring. Her var det Marlene Andersen som var best av de norske på en 3. plass, fulgt av Viktoria på 5. plass og Marte på en 11. plass. Vinner ble Marica Renheim fra Sverige.

I klasse Pro Racer var det kvalifisering gjennom semi-finaler og «siste sjanse». Magnus kvalifiserte seg greit, mens Jonas fikk problemer med maskinen i samme semi-finale. I «siste sjanse» kom Jonas på en sikker 2. plass, og dermed også klar for finale.

I finalen (15 min + 2 runder) var det mye som skjedde på de 32 rundene som ble kjørt, men ved målgang så var Jonas nummer 7, og dermed også beste nordmann. Magnus fikk noe problemer med snøscooteren og endte til slutt som nummer 14.

Resultat:

Adam Renheim, SWE

Aki Pihlaja, FIN

Nisse Kjellström, SWE

Viktor Herten, FIN

Adam Öhman, SWE

Johan Eriksson, SWE

Jonas Østbyhaug , NOR

14) Magnus Sagen Reiten, NOR

16) Martin Moland, NOR

20) Kristoffer Holm, NOR

Andre del av VM Snowcross går av stabelen i Alta den 10. april.