– Vi ser at omikron gir et mildt sykdomsforløp, man får en forkjølelse med halsvondt og tette bihuler. Så per i dag har Stjørdal kommune ingen innlagte på sykehus og det er veldig gledelig, sier Stina Mostervik, enhetsleder for Covid19-teamet i Stjørdal kommune.

I forrige uke hadde Stjørdal smitterekord med 400 registrerte tilfeller. Så langt denne uken (per tirsdag) har man registrert 200 nye. Mostervik sier at det er omikronvarianten som er årsaken til rekordsmitten.

– Den store økningen i smitte den siste tiden har ført til at testkapasiteten er under stort press. Vi ser at mange som bestiller time ikke har tatt en hurtigtest, eller bestiller time selv om hurtigtesten er negativ. PCR-test er forbeholdt de som har fått en positiv hurtigtest, og så får vi se hvor lenge vi klarer å tilby disse en PCR, sier Mostervik videre.

Mostervik sier at er det viktig at alle går inn på kommunens hjemmeside og registrerer positiv hurtigtest i RemIn, så går jobben hos teststasjonen hurtigere. Hun jobber nå med ulike løsninger for å møte den stadig økende smitten.

– På kommunens hjemmeside finner du god informasjon, avslutter Mostervik.

Smittetopp i februar

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen forteller om en dobling av smitte hver uke siden jul, og man har fortsatt ikke har nådd toppen. Hans beste råd til alle bedrifter er derfor å ta høyde for et stort sykefravær de neste ukene.

– Beregninger viser at vi trolig når smittetoppen i løpet av den første uken i februar, og så vil det etter hvert flate ut. Det betyr at en stor del av arbeidsstokken vil bli syke de neste ukene, og det er viktig at ledere tenker igjennom allerede nå hvordan de skal løse kritiske arbeidsoppgaver under slike forhold, uttaler Vonen.

Hør intervjuet med Mostervik her: