Politiet i Røros og Holtålen skriver i sin profil på Faceboook at trafikktallene over grensen til Sverige har gått drastisk ned, men at noen fremdeles lar seg friste av billigere varer på andre siden av kjølen.

– For snart fem uker siden ble hverdagen til oss i politiet endret, som hos så mange andre. For vår del inneholdt endringen en 24/7 beredskap ved Vauldalen og stenging av grensen, i tillegg til at publikumstjenestene ved kontoret på Røros ble stengt.

Politiet skriver videre at det er en stillere periode nå, både for politi og mange andre.

– På disse fem ukene har antall oppdrag i regionen og biler over grensen gått drastisk ned. Trafikkmessig ser man at det blir mindre av både næringsdrivende og pendlere, men at enkelte fortsatt tar sjansen på "harry-handel", på tross av at vi innstendig ber de om å avstå.

Vi sliter veldig med å forstå at billig bacon og tobakk kan være verdt 14 dager i karantene og i verste fall tap av inntekt. Utover dette opplever vi at befolkningen i vår region har vært flinke og respektert både stengte grenser, men også myndighetenes innstramminger.

Et aldri så lite klapp på hodet til deg selv der altså.

Heimevernet har bistått politiet i arbeidet på grensen, noe som har frigjort resurser til bruk på andre områder.

– Dette gjør at vi fra vårt noe improviserte hjemmekontor på Vauldalen får gjort unna litt saker, samt opprettholdt en tilfredsstillende tjeneste for publikum. Vi opplever at mange sitter med spørsmål og vi ser en økning i henvendelser på messenger hvor vi forsøker å svare så raskt det lar seg gjøre, skriver politiet og oppfordrer til fortsett å ta kontakt, både på telefon og messenger.

– For noen uker siden fikk vi også styrket vårt bidrag ved grensen med 6 nye midlertidige stillinger. Disse stillingene avlaster oss som jobber ordinært og gjør at vi i større grad vil kunne jobbe mer fra Røros og betjene publikum herfra.

– Vi ser fram mot en mer normal hverdag igjen som alle andre, og husk: Alt blir bra igjen, avslutter politiet sin facebookoppdatering med.