Nok et turbulent år er snart over. I år som i fjor har enda flere valgt å investere i aksjer og fond, noe som merkes godt hos landets mange plattformer for investering i blant annet aksjer.

Landets ledende og største digitale plattform for sparing og investering i det norske markedet, Nordnet, har merket folks interesse for aksjer og fond godt. Selskapet fikk i løpet av årets første kvartal 53 500 nye aktive kunder, noe som er over dobbelt så mange som i første kvartal året før. Antall nye registreringer er samtidig større enn det selskapet registrerte i hele 2019, året hvor nettmegleren tok over alle kundene fra Netfonds.

Over 200 prosent avkastning

Selv om 2021 i likhet med fjoråret har vært et turbulent år, viser tall fra Nordnet at noen aksjer har oppnådd en meget høy avkastning. På nettmeglerens oversikt over størst avkastning hittil i 2021, er to selskap med hovedkontor i Trøndelag inne topp 10.

Oljeselskapet OKEA ble grunnlagt i 2015, og har hovedkontor i Trondheim. Selskapet har i dag eierandeler i feltene Draugen, Gjøa og Ivar Aasen. Selskapet produserte i tredje kvartal i år 16 315 fat oljeekvivalenter per dag, viser tall fra selskapet.

Tall fra Nordnet viser at selskapet er blant de med høyest avkastning i Norge hittil i 2021, med en avkastning på 146,6%. Kun sju selskaper har hittil i 2021 en høyere prosentvis avkastning per aksje enn OKEA.

På femteplass over de med størst avkastning finner vi BEWi. Det trønderske selskapet er en ledende europeisk produsent, distributør og selger av emballasje og isolasjonsløsninger laget av polystyren. Selskapet er i motsetning til OKEA noe eldre, og ble grunnlagt av Bekken-familien i 1980 på Frøya. Selskapet ble derimot ikke notert på Oslo Børs før sommeren 2020.

Det trønderske selskapet kan hittil i 2021 vise til en avkastning på 217,39%. Dette er som nevnt femte høyest av samtlige selskaper på det norske markedet. Selskapets totale aksjeverdi er nå på 11 432,59 MNOK, og eies av 1644 kunder hos Nordnet.

Awilco LNG, MPC Container Ships, Jinhui Shipping and Transportation og Wilson topper listen over selskaper i det norske markedet med høyest avkastning hittil i år. Awilco kan vise til avkastning på 282,17% så langt i år.