– Bakgrunnen er jo det at det gjennom mange år har vært etterlengtet med lekemuligheter til unger i Ålen sentrum. Og det kom på banen igjen i et møte vi hadde med aktørene i Ålentorget i vår, og da fant vi ut at vi skal prøve å få til det, forteller ordfører Arve Hitterdal i Holtålen kommune.

Som med alt her i livet så var den store utfordringen å få finansieringen på plass. Ordføreren forteller at hverken næringsliv eller frivilligheten var vonde å be. Vipperypene, som de kalles, er resultatet av et vaskeekte spleiselag.

Sparebank 1 SMN, Bygdapreg, Ålen sanitetsforening, Ålen arrangement, Coop Marked og Byggmix stilte alle opp med økonomiske bidrag, i tillegg til midler fra en veldedighetskonsert som ble arrangert i Ålen kirke i etterkant av flommen i 2011. Bergstaden Bygg og Ole P. Bakken SA stilte med materialer, og Gaula tradisjonsmøbler sto bak selve produksjonen av rypene.

– Midt i blinken

David Engan fra Bygdapreg forteller at dette prosjektet er av nøyaktig den typen foreningen er interessert i å støtte.

– Da ordfører Arve ringte og spurte om vi kunne være med på dette, så var det midt i blinken for oss. Vi sa ja umiddelbart, sier Engan.

Viviann Sollie, daglig leder i Kaffekråa med tilholdssted i Ålentorget, mener at det er et løft å tilrettelegge for et mer barnevennlig sentrum.

– Det tror jeg har veldig mye å si. Vi som har drevet næring her i alle år har savnet en lekeplass for unger. Nå har vi endelig fått kommet i gang med det. Og vi har fått veldig mye skryt for de områdene vi har begynt å opparbeide, så dette tror jeg blir kjempebra.

Hør hele intervjuet med Arve Hitterdal, Viviann Sollie og David Engan her: