- Sammenlignet med 2020 er jo årets påske en fest, sier Morset Hegstad. Hun kan fortelle om mange besøkende og en bra handel.

Nye retningslinjer påvirket handelen

De nye retningslinjene som kom like før påskens start gjorde at folk handlet mer i hjemkommunene mener Hegstad. Hun fikk også tilbakemeldinger fra kunder som var usikre på om de var velkomne til å handle i Tydal i påsken eller om de burde handle før de dro fra hjemme.

- Det tok seg opp etter palmehelgen, det er vanskelig å handle med seg for ti dager på hytta. Handelen økte utover uken, men de nye retningslinjene påvirket nok omsetningen, og det ser vi på tallene, sier hun.

Flinke gjester

Hegstad har bare godt å si om hyttefolket som har benyttet seg av butikktilbudet i løpet av påsken, og hun tror at det at folk er så flinke til å følge gjeldende smittevernregler kan være det som gjør at det er så lite smitte i regionen.

- Jeg er imponert. Alle oppfører seg veldig fint, og har på seg munnbind, organiserer køen så de ikke står for tett og venter utenfor hvis det er for mye folk i butikken. Det gikk veldig fint synes jeg, sier Morset Hegstad.