Siden pandemien startet har kommunestyremøtene i Tydal blitt avholdt i kulturhuset. Nå skal kommunen bruke 9 millioner kroner på rehabilitering. Foto: Stian Elverum

Det ble et knapt flertall for å bruke ni millioner kroner til å rehabilitere kulturhuset. Ni stemte for og åtte stemte i mot. Kommunen har også tatt ett skritt videre i saken om tomt for framtidig bygg for administrasjon, helse - og omsorgstjenester.

Blandt de som uttalte seg mot var Lars Græsli fra Arbeiderpartiet. - Dette er pinlig, ingen har gått opp på talerstolen for å fortelle hvorfor de mener det bør brukes 9 millioner kroner på å pusse opp dette huset, sa han fra talerstolen.

Politikerne ble møtt med kritiske plakater til planene om å bruke penger på å rehabilitere kulturhuset. Foto: Stian Elverum

Administrasjonens innstilling var som følger og ble vedtatt:

1.Det gjennomføres opprusting av kulturhuset som beskrevet i saksframlegget innenfor en økonomisk ramme på 9 mill. kr inkl. mva.

2.Prosjektet finansieres slik: Kompensasjon merverdiavgiftkr 1 800 000,- Disposisjonsfond 1 200 000,- Låneopptak 6 000 000,- Sum finansiering 9 000 000,-

3.Finanskostnadene innarbeides i årsbudsjettet og økonomiplanen.

Gunnbjørn Berggård (AP) presenterte følgende forslag som fikk åtte stemmer og falt:

1. Nødvendig opprusting av kulturhus med amfi i et tidsperspektiv på 10 – 15 år vurderes i budsjettet for 2024.

2. Oversikt over bruk siste fem år og forventet bruk kommende 10 år legges fram.

Skal gi bedre grunnlag for beslutning

Det ble ikke gjort noe tomtevalg for framtidig bygging av nytt helse- og administrasjonsbygg men følgende forslag fra Even Østbyhaug (SP) ble enstemmig vedtatt.

1. Tomt A og B skisseprosjekteres som tomt til bygg for helse- og omsorgstjenester, med tannklinikk og ambulanse.

2. Tomt A og B utredes med og uten administrasjonsfunksjoner.

– Dette vil gi et bedre grunnlag for en beslutning om tomtevalg, sier forslagsstiller Østbyhaug. Videre er begrunnelsen at: - Utredning av administrasjonsbygg på begge alternativer vil avdekke kostnader med rehabilitering av dagens rådhus, rehabilitering av det gamle sykehjemmet til administrasjon, sett opp imot å bygge et helt nytt bygg for administrasjon, het det i det enstemmige vedtaket.