Lokale og regionale eiere har kjøpt selskapet Røroshytta AS.

60 år etter oppstarten av hytteproduksjon, skal Røroshytta utvikles med utgangspunkt i lokalt og regionalt eierskap. Med kompetanse og erfaring fra hytte- og byggebransjen.

Lokalt engasjement

Røroshytta Holding as har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Røroshytta. Dette er et nyoppstartet selskap, som eies av Njord Eiendom as og ansatte ved Røroshytta.

Njord Eiendom er en del av Ursus-gruppen som er et trønderskeid investeringsselskap med en bred portefølje. Selskapet eies av trondheimeren Øyvind Christensen med familie.

– Røroshytta er en merkevare som har sterk forankring i historien til Røros. Med lokalt og trøndersk eierskap har vi det beste utgangspunktet for videre utvikling av bedriften, sier Christensen i pressemeldingen.

Foto: Røroshytta AS

Arne Horten har vært daglig leder ved Røroshytta AS siden 2021 og er en av de mange ansatte som nå går inn på eiersiden.

– Fra administrasjonens side har det vært ønskelig med en sterk ansatte-gruppering i den nye eiersammensetningen. Vi er svært glade for at dette nå blir realisert, sier Horten.

Røroshytta vil drifte videre som normalt samtidig som nye eiere starter arbeidet med å legge ny strategi.

– Vi har helt klart et mål om å videreutvikle selskapet gjennom fokus på vår lokale forankring, bærekraft og innovasjon, sier Horten.

Øyvind Christensen i Njord Eiendom, Stine Røsand, som er direktør for utførende kjeder i Mestergruppen og daglig leder ved Røroshytta AS, Arne Horten. Foto: Røroshytta AS

Sterk lokal forankring

Røros Skogforvaltning startet med hytteproduksjon i 1963 og etablerte navnet Røroshytta. I 1993 ble firmaet Røroshytta stiftet.

Bedriften hadde lokalt eierskap frem til 2011 da Røroshytta ble kjøpt av Saltdalsbygg. Siden 2017 har Røroshytta vært en del av Mestergruppen-familien.

– Røroshytta er et selskap med sterk lokal forankring som nå skal utvikles videre på lokale hender. Vi ønsker å takke for et hyggelig samarbeid og ønsker Røroshytta lykke til videre, sier Stine Røsand som er direktør for utførende kjeder i Mestergruppen.

– Røroshytta har hatt en veldig fin tid som en del av Mestergruppen-konsernet, og begynner nå et nytt kapittel i vår historie der vi går tilbake til lokalt eierskap, sier Horten.

Hør intervjuet med Arne Horten, daglig leder ved Røroshytta, her: