- Kommunene har ansvaret for alle sykehjemmene, omsorgsboligene, hjemmesykepleien og får ansvar for alle som sitter i karantene hjemme. Det er de de eldste og syke som er mest utsatt hvis de blir smittet. Nå kan det ikke stå på penger for å gjøre det som er mulig for å beskytte og behandle folk, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken.

- I helseministerens redegjørelse for Stortinget garanterte regjeringen for at statlige sjukehus og helseinstitusjoner kunne bruke mer penger enn de har fått bevilget for å takle Korona-krisen.

Kommunene må få samme garantien som sjukehusene fikk, sier Haltbrekken.

- Kommunene må kunne kjøpe inn nødvendig utstyr, ansette nødvendig personell uavhengig av budsjettet. Staten mangler jo ikke penger, men det gjør kommunene.

- Mange kommuner sitter trangt i det og kutter i budsjettene fordi de mangler penger nå. Krisen gjør at de også må forvente å miste store skatteinntekter når så mange virksomheter rammes, så en slik garanti kan ikke vente til revidert budsjett som ikke blir vedtatt før i juni. Den må komme fredag i forbindelse med den varslede korona proposisjonen fra regjeringen, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken.