Bistandsadvokat John Christian Elden har krevd at den siktede i Tengs-saken blir sjekket opp mot drapet på Trude Espås i Geiranger. Det skriver VG.

Sjekker likevel

Elden fikk beskjed fra politiet som etterforsker Tengs-drapet at dette ikke har blitt gjort.

Nå svarer politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal, som har ansvar for drapsetterforskningen av Espås-drapet, at de kommer til å gjøre nettopp det.

Saken ble først omtalt av Sunnmørsposten.

– Vi ser jo at dette vil jo nødvendigvis bli spekulasjoner så lenge vi har en sak uten gjerningsmann. Da må vi se på han, som vi tidligere har sett på andre moduskandidater. Så får vi se om det er mulig å 100 prosent sjekke ham ut av saken, sier politiinspektøren til VG.

Kan ikke la det ligge

Fredag slapp politiet nyheten om at de hadde siktet en mann for drapet på Birgitte Tengs, og at de mistenker samme mann i 50-årene for drapet på Tina Jørgensen.

Den så mye omtalt Trude Espås-saken er også uløst. 20 år gamle Espås fra Orkanger forsvant fra Geiranger 8. august 1996.

Hun ble observert sittende på et utsiktspunkt like utenfor sentrum. Dagen etter ble det satt i gang en omfattende leteaksjon.

Elleve dager senere ble hun funnet voldtatt og drept i en steinur like utenfor sentrum av Sunnmørs-bygden. Dette utløste en massiv etterforskning, der blant annet Kripos var involvert gjennom flere år.

– Det er ingen holdepunkter for at den siktede i Tengs-saken er gjerningsmann i dette drapet også. Han figurerer ikke i vårt etterforskningsmateriale. Men nå som han er siktet for et drap, og mistenkt for et annet, så kan vi ikke bare la dette ligge, understreker politiinspektør Skovly til VG.

Han sier de vil prøve å finne ut av det, men at det ikke er sikkert det er mulig 25 år etter. Men at de vil sjekke ham ut som andre moduskandidater.