En rekke små og store kiosker, restauranter, butikker og andre mataktører, selger daglig overskuddsmat til en rimelig penge gjennom appen "Too Good To Go". En av de som bidrar til å minske matsvinnet, er sentralkjøkkenet på Stjørdal, som produserer mat til institusjoner og hjemmeboende.

- Vi produserer ikke for mye mat, men allikevel blir det noen porsjoner som blir til overs. Da handler det om hvordan vi kan gi det ut til publikum. Too Good To Go er en fantastisk måte å bli kvitt overskuddsmat på, istedenfor at den blir kastet, sier Hans Olav Vold ved Stjørdal sentralkjøkken.

Redder 100 porsjoner i måneden

Daglig produserer sentralkjøkkenet over 300 porsjoner til hvert måltid til institusjoner og hjemmeboende. Mat som blir til overs, blir lagt ut på appen, og de som ønsker det kan kjøpe en porsjon til 39 kroner. Månedlig redder sentralkjøkkenet rundt 100 porsjoner.

- Varierer selvsagt fra dag til dag hvor mye vi legger ut, men gjennomsnittlig 5-6 porsjoner daglig. Noen dager blir det tre, mens andre kan det blir så mange som ti.

Dere er fornøyd med å bidra til mindre matsvinn? - For oss handler det om at det er bedre at vi får solgt maten, enn at den blir stående og blir kastet.

Kjøperne vet derimot ikke hva de får før de henter maten, utenom beskrivelsen på appen, hvor sentralkjøkkenet skriver at den kan inneholde varmmat, suppe eller dessert. Kundene kan derfor ende opp med alt alt fra kjøttkaker med tilbehør eller bollesuppe, til bringebær med vaniljesaus eller tyttebær-eplegrøt med fløtemelk.

- Det er en god middagsporsjon, og du skal bli god og mett. Det er næringsrik mat, og mat som er tilnærmet hjemmelaget.

Kjøkkenet har opplevd en økning i interessen fra publikum siden de startet, og så frem de har mat å selge, har de ingen planer om å gi seg.

Hør hele intervjuet med Hans Olav Vold i lydfilen under.