Flyselskapet Widereøe skriver i en pressemelding onsdag at de fra fredag kommer til å fly mellom Oslo og Røros. Selskapet skriver at de ser frem til å være tilbake på Røros, og er glade for å kunne hjelpe til i en ellers svært vanskelig situasjon.

Tirsdag skrev Nea Radio om ordfører på Røros, Isak V. Busch, som hadde sendt brev til Samferdselsdepartementet hvor han utelukket Air Leap som samarbeidsparnet på Rørosruten.

– Jeg er helt tydelig pa? at Air Leap na? en gang for alle ikke kan være en aktuell samarbeidspartner pa? Rørosruten. De har for lengst løpt fra sine avtaleforpliktelser, og burde følgelig vært løst fra kontrakten, sier Busch i brevet.

Les også: Ørdføreren mener Air Leap burde vært løst fra kontrakten.

Widerøe har i første omgang en plan om å fly ut mars måned, med mulighet for forlengelse ut april.

-Vi er veldig glade for å være tilbake på Røros, selv om det er midlertidig nå i første omgang. Det var trist da vi måtte forlate sist, og vi håper at vi kan levere et konkurransedyktig tilbud på litt lenger sikt også. Når vi kommer i gang på så kort tid, så har vi ikke mye tid til å selge billetter, og vi håper at folk vil kaste seg rundt og booke en billett til hovedstaden så raskt som mulig. Vi skal få ut nyheten om at vi flyr til vår kundebase, og håper at vi kan generere salg inn til Røros også, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug til pressemeldingen.

Her er rørosordførerens reaksjon på at Widerøe nå er tilbake:

Widerøe skriver i pressemeldingen at de har planlagt følgende rutetider:

Man-fre Oslo - Røros 08:45 (ankomst 09:40)

Man-fre Røros - Oslo 09:55 (ankomst 10:50)

Man-fre og søndager Oslo - Røros 15:40 (ankomst 16:35)

Man-fre og søndager Røros - Oslo 16:50 (ankomst 17:45)

Billetter er tilgjengelig i booking og på Widerøes hjemmeside.